Loading Events

« All Events

Grunnkurs i havpadling

May 12 - May 13

| Kr3200

Det å sette seg i en kajakk for å padle utover havet er på mange måter også en reise innover i seg selv. For å få mest mulig ut av disse to formene for “turer” er trygghet viktig. Opplevelsen blir bedre og sterkere når vi også kan kjenne på egne følelser og stemninger.

Et av målene i det grunnleggende kurset i havpadling (Grunnkurs i havpadling 16timer) er derfor å gjøre havpadling til en trygg og ikke minst sikker aktivitet. Det legges derfor stor vekt på det enkelte gis tilstrekkelig med tid for å oppnå trygghet i kajakken og med utstyret. Utgangspunktet i kurset et at alle er nybegynnere. Trening på og av ferdigheter fokuseres og vi forsøker å tilpasse dette til den enkelte. Progresjonen og læringskurven er erfaringsvis bratt og ferdighetene kommer fortere enn de fleste forventer.

Grunnkurset forsøker å gi deg som kursdeltaker kunnskaper om havkajakken og det utstyret vi benytter i havpadling. Gjennom instruksjon og veiledning gir vi deg innføring i de mest brukte padleteknikkene. I tillegg vil det være stort fokus på sikkerhet og ulike redningsteknikker.

Kurset vil ha en praktisk vinkling og det er avsatt godt med tid på utprøving. “Eskimorullene” anser ikke vi som en nødvendig ferdighet for sikker ferdsel med kajakk på havet. Den inngår derfor ikke som del av Grunnkurset.

I kursprisen er det inkludert havkajakk, padleåre, spruttrekk, padlevest, personlig bekledning (tørrdrakt/dag1 og padleanorakk + padlebukse/dag2, neoprensko/-støvler, hansker/pogies) og sikkerhetsutstyr. Padlekort / Våttkort inngår i prisen.

Deltagere på kurs i regi av Hav og Fritid vil ha tilbud om å delta gratis på senere kurs i regi av Hav & Fritid. For de som ønsker det vil det være anledning til å repetere eller opprettholde/spisse sine kunnskaper. Betingelsene er eget eller at vi har ledig utstyr.

For de som ønsker å prøve ut eller dra ut på egen hånd vil Hav & Fritid stille gratis til disposisjon kajakk og utstyr. I utgangspunktet gjelder tilbudet ei helg som kan både legges midt i uka eller gjøres oval på andre måter. Eneste forbehold er at det er tilgjengelig kajakker og utstyr.

Hav & Fritid har et stort utvalg av kajakker og utstyr. I kurset og etterpå vil det være mulig å få prøve ut ulike typer kajakker. Vi har kajakker av merkene Boreal Design, Current Design, Dagger, Lettman, Necky, P&H, Prijon, Skim, Tahe,Trapper, Valley, VKV og Zegul. Vurderer du kjøp av kajakk, – benytt anledning til å prøve ulike typer.

For påmelding og mer informasjon ta kontakt. Detaljert program sendes ut ved påmelding.

Details

Start:
May 12
End:
May 13
Cost:
Kr3200
Event Category:

Organizer

Hav & Fritid
Phone:
+47 91594340

Venue

Mosjøen og Vefsn