standard-title INNFØRINGSKURS

INNFØRINGSKURS

Innholdsmessig er dette kurset en (smak og) kort utprøving av deler av aktiviteten havpadling. Målsetting er å gi deltakerne en innføring og en smak av hva havpadling er eller kan være.

GENERELT

Innholdsmessig anser vi ikke dette kurset som tilstrekkelig for å være et fullverdig havpadlekurs. Den kompetansen som dette kurset gir mener vi ikke er tilstrekkelig for å dra på tur ut på havet i kajakk. Vi anbefaler derfor kurs av lengre varighet og mer inngående teknikkgjennomgang.
Aktiviteten i kurset foregår innenfor skjermede havområder (kategori 1 – 2/Hav). Vi stiller ingen krav til deltakerne verken i forhold til forkunnskaper eller -ferdigheter knyttet til havkajakken og havpadling. Dette er et kurs som egner seg som en «blåtur», bedriftsarrangement, familiesammenkomst eller opplegg sammen med kollegaer/venner.

Kurs gjennomføres på faste ukedager på Nesna, men kan etter avtale gjennomføres andre steder i perioden mai til september.

INNHOLD I KURSET (bl.a.): Kort gjennomgang av havkajakken, utstyr, dens utforming og egenskaper. Personlig utstyr. Løft og bæring av kajakken. Kontrollert inn- og utgang av kajakken. Manøvrering og kontroll over kajakken. Effektive fremdriftstak.

 

INNFØRINGSKURS

  • Lokalisering. På Nesna har vi tilbud om dette kurset flere dager i uka. Innføring i havpadling kan imidlertid arrangeres ulike steder langs Helgelandskysten. Sjekk hvilke steder og dager. Hvis dere er en gruppe som ønsker dette kurset så kommer vi til dere. Be om pris.
  • Varighet. Vi bruker vanligvis 3 – 4t, hvor ca. 1t kommer til å foregå på land i forkant og etterkant av havaktiviteten.
    Pris. Kr. 1.000,-
  • Inkludert i prisen. Vi stiller med fullt utrustede havkajakker. I tillegg stiller vi til disposisjon tørrdrakter, neoprensko, pakkeutstyr og øvrig sikkerhetsutstyr. Det du trenger å ha med er skifteklær i tillegg til varme klær å ha undertørrdrakten. Lue og solbriller kan det også være behov for.
  • Erfaring. Kurset stiller ingen krav til tidligere padleerfaringer.