standard-title INTRODUKSJONSKURS I HAVPADLING

INTRODUKSJONSKURS I HAVPADLING

Havpadling er på mange måter en reise utover «havet» samtidig som det er en reise innover i seg selv. Det å kjenne på følelser som vi kanskje ikke har hatt på en stund kan for enkelte være litt skremmende. Erfaringsvis vil et introduksjonskurs være til stor hjelp i det å begi seg ut på havet.

Kurset er en introduksjon til havpadling. Målet med dette kurset er at du sammen med andre skal være i stand til å dra på padletur. I kurset gjennomgår vi de viktigste teknikkene for at havpadlingen skal bli en sikker og trygg friluftslivsaktivitet. Vi starter fra «scratch» med de mest grunnleggende teknikkene. Gjennom instruksjon og praktiske øvelser jobber vi oss inn i teknikkene. Læring handler om å komme seg ut av komfortsonen og deler av det vi skal gjennomføre er ment å gi deg utfordringer. Det er nettopp denne vekslingen mellom det trygge og det utrygge som gir læring. Vi kommer ikke til å presse (eller tvinge) deg eller noen andre til å utføre teknikker eller øvelser som dere selv ikke ønsker.

Mange frykter den såkalte eskimorullen, – denne teknikken inngår ikke i dette kurset. Imidlertid er det viktig og gir økt trygghet å kunne selvberging. Vi lærer deg derfor andre selvredningsteknikker. De viktigste redningsteknikkene er likevel ulike former for kameratredningsteknikker. Dette prioriteres og vi kommer til å bruke tid på disse for at du skal lære deg redningene.

 

INTRODUKSJONSKURS I HAVPADLING

  • Lokalisering. På Nesna er det tilbud om dette kurset i ukene i mai, juni og juli. Introduksjonskurs i havpadling kan imidlertid tas ulike steder langs Helgelandskysten. Sjekk datoene for lokaliseringen.
  • Er det mulig å legge inn de konkrete lokalitetene her med skjult tekst. Slik at klikker du Nesna kommer Nesna opp med datoer/kalender og info til innhold. Det samme i forhold til (foreløpig) Lovund.
  • Varighet. Kurset går over en dag og vi bruker ca. 8t.
  • Pris. Kr. 1.600,-
  • Inkludert i prisen. Vi stiller med fullt utrustede havkajakker. I tillegg stiller vi til disposisjon tørrdrakter, neoprensko og øvrig sikkerhetsutstyr. Det du trenger å ha med er skifteklær i tillegg til varme klær å ha undertørrdrakten. Lue og solbriller kan det også være behov for.
  • Erfaring. Kurset stiller ingen krav til tidligere padleerfaringer.

INNHOLD I KURSET

Gjennomgang av havkajakken, dens utforming og egenskaper. Personlig utstyr. Kontrollert inn- og utgang av kajakken. Sikring av kajakken. Støttetak, manøvrering og kontroll over kajakken. Fremdriftstak. Kameratredningsteknikker. Sikker og trygg havpadling. Sjømannskap. Kunnskap om vær, vind og bølger.