standard-title Lokalisering Havkajakker og utstyr får du leid hos oss. Fra vår base på Nesna leverer og henter vi langs hele Helgelandskysten .

Lokalisering

Havkajakker og utstyr får du leid hos oss. Fra vår base på Nesna leverer og henter vi langs hele Helgelandskysten .

Helgeland - utgjør den sørligste delen av Nordland fylke.

Regionen strekker seg over mer enn 200 km fra Nord-Trøndelag i sør og til Salten i nord. Helgelandskysten kronglete strandlinje er brutt opp av mange dype fjorder som skjærer inn i landet. I omfang er kystlinjen nesten på 10 000 km og består av tusentalls øyer, holmer og skjær.

Loading…
 • Helgelandskysten

  Helgelandskysten

  Regionen strekker seg over mer enn 200 km fra Nord-Trøndelag i sør og til Salten i nord. Helgelandskysten kronglete strandlinje brutt opp av mange dype fjorder som skjærer inn i landet. I omfang er denne kystlinjen nesten 10 000 km og består av tusenvis av øyer, holmer og skjær.

 • Kysten

  Kysten

  Utenfor denne strandlinjen og mellom oss og storhavet - finner vi livskraftige øysamfunn bestående av tusenvis av øyer, holmer og skjær. Det er dette som gjør området til et eventyrland for havpadlere. De lange sommerdagene avløses av kveldssolen som ikke slipper natten til. Dagens padletur kan dermed lett kombineres med en kveldsbestigning av noen av de trolske fjelltopper som reiser seg opp av havet.

 • Fjorden

  Fjorden

  Fra innerst i fjordene og ut til de ytterste øyene er mulighetene mange for å drive havpadling. Innenfor dette området finner vi opplevelser og utfordringer tilpasset ulike ferdighetsnivåer. Mange av øysamfunnene også de vi finner lengre ut i havet har områder som egner seg for nybegynnere. Andre områder er krevende og kan utfordre havpadlerne både når det gjelder padleferdigheter og ikke minst sjømannskap.

 • Kyst område

  Kyst område

  Noe som er spesielt Helgelandskysten er at det ikke trenger å være en stor avstand mellom disse områdene. Padle utenfor et område vil sette helt andre krav til padleren enn å padle innaskjærs og liten væreksponerte områder. Innholdet i en tur i stor grad kan fastsettes på grunnlag av området at turen vil bli lagt til, og fleksibiliteten er stor innenfor et relativt lite geografisk område.

 • Nesna

  Nesna

  Nesna er fra gammelt av et sentralt kirke- og skolested. Kort vei til det meste på Helgelandskysten og med utgangspunkt på Nesna gir det deg en rekke fordeler. Innen minutter kan du være midt i padleeldoradoet enten du velger den sørlige, nordlige eller vestlige delen. En kort transportetappe sør bringer deg til verdensarvområdet Vega. Hvis du velger å gå nordover, er det ikke reise til polarsirkelen. Mot vest og utover havet vil du finne en spennende og ikke minst opplevelsesrik padling området.

 • Transport

  Transport

  Nesna er på mange måter et transportknutepunkt. Selvsagt kan du sjøsette kajakken og padle av sted i den ene eller andre retningen. Men et rikt tilbud knyttet til hurtigrute, ferje eller hurtigbåt åpner mange muligheter. Fra Nesna er det kort avstand både til flyplassene på Mo i Rana og i Sandnessjøen. En flere dagers padletur kan således kombineres med annen transport for å flytte seg fra en del av Helgeland til en annen.

HelgelandskystenKystenFjordenKyst områdeNesna Transport