INNFØRING I HAVPADLING
Innholdsmessig er dette kurset en (smak og) kort utprøving av deler av aktiviteten havpadling. Målsetting er å gi deltakerne en innføring og en smak av hva havpadling er eller kan være.

Lokalisering. Innføring i havpadling kan i regi av H&F tas ulike steder langs Helgelandskysten. På Nesna har vi tilbud om dette flere dager i uka. Sjekk hvilke dager. Hvis dere er en gruppe som ønsker dette kurset så kommer vi til dere. Be om pris.
Varighet. Vi bruker vanligvis 3 – 4t, hvor ca. 1t foregår på land i forkant og etterkant av havaktiviteten.
Pris. Kr. 1.000,-
Inkludert i prisen. Vi stiller med fullt utrustede havkajakker. I tillegg stiller vi til disposisjon tørrdrakter, neoprensko, pakkeutstyr og øvrig sikkerhetsutstyr.
Det du trenger å ha med er skifteklær i tillegg til varme klær å ha undertørrdrakten. Lue og solbriller vil også være en fordel å ha med.
Erfaring. Kurset stiller ingen krav til tidligere padleerfaringer.

GENERELT Innholdsmessig anser vi ikke dette kurset som tilstrekkelig som et fullverdig havpadlekurs. Den kompetansen som dette kurset gir mener vi ikke er tilstrekkelig for å dra på tur ut på havet i kajakk. Vi anbefaler derfor kurs av lengre varighet og mer inngående teknikkgjennomgang.
Aktiviteten i kurset foregår innenfor skjermede havområder (kategori 1 – 2/Hav). Vi stiller ingen krav til deltakerne verken i forhold til forkunnskaper eller -ferdigheter knyttet til havkajakken og havpadling. Dette er et kurs som kan egne seg til et som ”blåtur”, bedriftsarrangement, familiesammenkomst eller opplegg for kollegaer / venner.
Kurs gjennomføres på faste ukedager på Nesna, men kan etter avtale gjennomføres andre steder i perioden mai til september.

INNHOLD I KURSET

  • Gjennomgang av havkajakken, utstyr, dens utforming og egenskaper.
  • Personlig utstyr.
  • Løft og bæring av kajakken.
  • Kontrollert inn- og utgang av kajakken.
  • Manøvrering og kontroll over kajakken.
  • Effektive fremdriftstak.