Tematurer
For padlere som ønsker å få noe mer ut av padleturen enn bare å padle i flotte omgivelser (og kulisser) kan en tematur være et alternativ. Det å få med seg en kystkultur og –natur som vi er en del av, gir havpadlingen et bredere og dypere innhold. Vi benytter personer som kan fortelle og gi innblikk i kulturen og kan fortelle om den historien til disse livskraftige samfunnene.
For fotointeresserte vil motivene være mange. Det er fascinerende med de områdene hvor hav møter land. Selv en liten tur kan være med på å ta deg til områder som er spesielle. Om det er kontrasten mellom flatt hav og steile fjell, eller om det er fargespillet som gir de sterkeste opplevelsene er uvisst. Lyset kan være spesielt og de ulike årstidene har sine særtrekk. Hvorvidt det dreier seg om de sol lyse dager, solnedgangen og dens touch i havet før soloppgangen eller en tur i kveldslyset er dette områder som alltid er med på å skape de spesielle stemningene. Vi finner ulike motiver og ser på disse med forskjellige vinklinger, som skaper stemninger vi forsøker å fange gjennom optikken.
Deltakelse på disse turene forutsetter at padleren et ferdighetsnivå tilsvarende Fritidspadler (NPF Grunnkurs Havpadling) eller erfaring som kajakkpadler. Vi legger opp til matpauser underveis på turene. Eventuell overnatting kan skje i tilknytning til våre samarbeidspartnere (Havblikk, Langneset eller Lovund Rorbu Hotell). Det kan alternativt legges opp til turer med overnatting for å få med oss kveldsstemningen og / eller den nye dagen som opprinner.
Turen kan utvides til å omfatte et grunnleggende kurs over 3 – 4 timer. Eventuelt vil det være mulig å gå igjennom redningsteknikkene og annen forhold knyttet til det å gjøre padlingen til en sikker og trygg aktivitet.

Midtnattsol i kajakk
Periode juni og juli.
Utformingen av Helgeland har skapt et mangfold av arenaer som er egnet for å drive ulike typer friluftsliv. Den innholdsrike skjærgården som de tusen øyers hav egentlig er, gir oss kajakkpadlere mange områder som er ideelt for havpadling. Padling i dette arkipelet under høye fjell og blant ulike typer fugler gir oss opplevelsen av å være del av eventyret.
På Helgelandskysten har vi midtnattsol i sommermånedene. Det å padle utover havet med varmen fra sola i ansiktet om kvelden og natta gir en spesiell følelse. At solnedgangen avløses direkte av soloppgangen kan være fascinerende å se og ikke minst oppleve. En følelse som forsterkes av at naturen og en selv går på en «lavere» puls og i et lavere tempo. Fuglene og dyra tar kveldsstellet før hvilested for natten inntas. Det virker til og med som om havet blir mildere og snillere når dagen går over til kveld. Padleturen blir således en opplevelse utover havet, men også innover i deg selv. Som kajakkpadler får du fort følelsen av å være liten i dette store landskapet. Likevel er du en del av det hele.
Kajakkturen i «Midtnattsolens rike» kan ha ulike startpunkt. Vi tilrettelegger turer med utgangspunkt fra (hovedsakelig) ulike steder innen kommunene Nesna og Lurøy. Padleruten vil bli valgt ut i forhold til vind og bølger i tillegg til deltakernes ferdighetsnivå. Forutsetningen for å delta på denne turen er at deltakerne har padleerfaring eventuelt kurs som Fritidspadlere eller tilsvarende (Grunnkurs Havpadling).

Fuglesafari
Periode mars/april, juni, juli og august.
Helgelandskysten storslåtte og innholdsrike natur har også mye annet å vise til enn å være en fantastisk arena for havpadling. De mange holmene og øyene gir nærhet til havets spiskammer som gir livsbetingelser for en rekke dyr og fugler.
Innenfor mange av områdene finner vi bestander og kolonier av forskjellige fugleslag. Der småbåter og andre farkoster må gi tapt for områder med «støveldybde» tar havkajakken seg sikkert frem. Dette benytter vi oss av når vi legger til rette for ulike turer for å se på noen av disse fuglene. Det innebærer at vi utnytter havkajakkens egenskaper til å komme oss til slike «uberørte» områder. Den forholdsvis lydløse ferdselen vi foretar gjør at vi kommer nær både fugler og dyr. Vi kommer ikke nødvendigvis ubemerket inn på disse til dels sky fuglene, men vi utgjør mindre trusler enn andre. Det gjelder både ørna, hubroen, lundefuglen, krykkja eller andre fugleslag det er fokus på.
De ulike turene har forskjellig omfang. Omfanget av selve padleturen er på 4 – 8t. Imidlertid må det påregnes tid for å komme seg til «målområde», slik at totalt vil dette ta mellom ett til to døgn avhengig av hvor turen går og hvilke fugler vi skal oppleve.

Lundefuglsafari. Turen går til Lundefugl øya Lovund. Vi starter padlingen ved Lovund Rorbu Hotell og padler på vestsiden av øya. Her vil vi padle med fugler både rundt og over oss. I tillegg til lundefugl vil vi vanligvis få øye på en rekke andre fugleslag. Vi legger også opp til en tur opp på Lovund fjellet. Alternativet er en tur rundt øya til fots.

Ørnesafari. Turen går til Solværøyan. Utgangspunktet er fra Langneset og vi padler nord og vestover. Her vil vi oppsøke områder der det finnes mye ørn (blant annet). Det vil vanligvis også være en rekke andre sjøfugler som vi vil komme i nærheten av. I tillegg til padleturen og fotograferingen vil vi legge opp til en tur til Ulvøya hvor vi skal bestige Ulvøyhåjen (høyeste punktet på 33m). Alternativet er en tur til Svenningen.