TINDERANGLINGSTURENE
Helgelandskysten omtales som en av Norges fineste kyststriper og beskrives av mange kajakkpadlere som et padleeldorado. En kyststrekning med store og små øyer i et krystallklart hav, idylliske sandstrender omkranset av mektige Trollfjell. Fjellformasjoner som nesten er hentet rett ut fra eventyret. Navn på fjell som Hestmannen, Syv Søstre, Torghatten osv. Kontrastene fra havets flate, øy myriadene spredt utover og til fjelltopper som rager 1000moh, skiller dette området fra andre områder. Padleturen innenfor disse arkipelene er med på å danne en spennende og flott ramme for våre kombinerte kajakkturer. For å få mest mulig ut av den vakre og kontrastfulle naturen, kombinerer vi kajakkpadlingen med toppturer i det vi mener blir en uforglemmelig opplevelsestur.
Tinderanglingsturene arrangeres i den midtre delen av Helgeland. På disse turene tar vi deg med til deler av det vi selv mener er selve indrefileten. Der hvor tusenvis av små øyer gir muligheter for helt unike opplevelser i det havet møter land. Hvor de fleste av øyene er ubebodd av mennesker, men desto større bestander av sjøfugler hekker og lever her. Vi gjør strandhugg, settere av tid til å fiske og ikke minst spise den ferske lunsjen underveis.
På disse guidete turene forsøker vi å kombinere padleeventyret med to toppturer. Vi vil på begge toppturene ta deg opp på typiske kystfjell. Fjell som formelig stiger opp av havet. Utsikten fra toppene gir deg en fantastisk oversikt over et innholdsrikt øyrike. De tusen øyers hav er en god beskrivelse på disse områdene.
Disse arkipelene gir oss mange mulige padletraseer. Padleruten kan legges til områder godt skjermet fra vær og vind, velegnet for nybegynnere. Eller vi kan velge å padle mer eksponert og i områder som krever av padlerne både mer av ferdigheter og erfaring. Tinderanglingsturene blir en blanding mellom padling innenfor det skjermede og det mer åpne. Været, vind og bølger vil alltid være det som avgjør hvor åpent vi velger å padle. Selv om vi velger å padle landnært på disse turene er vi avhengig av å gjøre to til tre fjordkryssinger (3 – 5000m) som for noen kan oppleves som litt åpne.

Vi kan anbefale å se filmen: http://www.fftv.no/norske-padleperler-ep3-helgelandskysten-tomme

Turen er et samarbeide med Naturlige Helgeland (www.naturligehelgeland.no).

TINDERANGLING, TUR 1. 13. – 16.juli, Nesna – Tomma – Sleneset – Lovund.
Sted. Tinderangling 1 turen tar deg fra Nesna via Tomma videre vestover og ut over havet til Lovund.
Varighet. 4 dager med 3 overnattinger, torsdag 13.juli – søndag 16.juli.
Pris. Kr. 9.900,- (eventuelt kr. 8.400,- med bruk av eget utstyr).
Inkludert i prisen. Vi stiller med guider både på toppturene og på havpadlingen. Overnattingen skjer i telt/lavvo/hytte/hotell. Denne turen har fullpensjon (med 2/3 retters middag). Utstyrsmessig stiller vi med fullt utrustede havkajakker som også inkluderer personlig padlebekledning, pakkeutstyr, sikkerhets- og redningsutstyr.
Det du trenger å ha med er skifteklær i tillegg til varme klær å ha under bekledningen. Lue og solbriller er obligatorisk utstyr å ha med.
Erfaring. Kurset stiller krav til kompetanse i havpadling. Det kreves tidligere padleerfaringer (inkludert redningsteknikker) eller minst Grunnkurs i havpadling. Vi kommer til å padle i ca. 4t og tilbakelegge inntil 20km hver dag.

Tomma, Solværøyan og Lovund er for mange ukjent terreng, men ikke uten grunn inngår dette området blant våre «Norske padleperler». Midtsommeren i Nord Norge er ensbetydende med dagslys hele døgnet. Dette spesielle lyset gir en spesiell atmosfære. En stemning av oss som oppholder oss i dette området med et yrende fugleliv og dyreliv. Vi kommer til å oppleve en rekke fuglearter på nært hold, og spesielt havørna bruker å gjøre mektige inntrykk. For alle fotografer er dette eldorado med mange motivene både på «mikro- og makro nivå». De lange lyse kveldene er på en egen måte med på å skape en indre ro og stemning. En stemning som forsterkes av at fuglene finner sitt leie for natten, mens resten av naturen også faller til ro.
Vi satser på å bestige Tomsskjevelen (922moh) i begynnelsen av turen og senere er det Lovundfjellet (623moh) som står for tur. Begge er typiske kystfjell med en utrolig utsikt over en innholdsrik kyststripe. Er vi heldige får vi også med oss noen uforglemmelige solnedganger når solen så vidt berører havet i horisonten før den står opp igjen.
Overnattingene vil foregå både i telt, rorbu/hytte og hotell. Maten og opplevelser knyttet til den vil vi ha fokus på. Avslutningsvis inviterer vi på en flott rundtur i hurtigbåt først videre vestover og i ut havet til Træna, før ferden går tilbake til utgangspunktet på Nesna.
Rabatt kr 1.500,- hvis eget utstyr. Havkajakken og utstyret må godkjennes på forhånd. Prisen inkluderer ikke snacks og drikke til maten, reise til/fra Nesna. Deltagerne må ha egen sovepose/liggeunderlag og telt. Det må påregnes å frakte sin del av felles måltider/utstyr.

Tilleggsprodukter: Det kan mot tillegg i pris gjennomføres havpadlekurs av ulike varighet. Dette vil kunne føre til Våttkort eller tilsvarende.

Detaljert program sendes uken før avgang. Vi forbeholder oss retten til endringer i program i forhold til vær og vind.

Bestilling eller mer utfyllende informasjon: post@havogfritid.no

TINDERANGLING, TUR 2. 1. – 4.august, Alstahaug – Herøy – Dønna. Sted. Tinderangling 2 turen starter opp i Alstahaug før vi drar videre via Herøy til Dønna.
Varighet. Turen har en varighet på 4 dager med 3 overnattinger, torsdag 1.august – søndag 4.august.
Pris. Kr. 7.500,- (eventuelt kr. 6.000,- med bruk av eget utstyr).
Inkludert i prisen. Vi stiller med guider både for toppturene og på havpadlingen. Overnattingen skjer i telt/lavvo/hytte/hotell. Denne turen har fullpensjon (med 2/3 retters middag). Utstyrsmessig stiller vi med fullt utrustede havkajakker som også inkluderer personlig padlebekledning, pakkeutstyr, sikkerhets- og redningsutstyr.
Det du trenger å ha med er skifteklær i tillegg til varme klær å ha under bekledningen. Lue og solbriller er obligatorisk utstyr å ha med.
Erfaring. Kurset stiller krav til kompetanse i havpadling. Det kreves tidligere padleerfaringer (inkludert redningsteknikker) eller minst Grunnkurs i havpadling. Vi kommer til å padle i ca. 4t og tilbakelegge inntil 20km hver dag.

Alstahaug, Herøy og Dønna er for mange ukjent terreng, men ikke uten grunn inngår det blant våre «Norske padleperler». Denne turen foregår i det som tidligere var betraktet som dikterprest Petter Dass sitt rike (årene 1689 – 1707). Dette er et område som på mange måter er interessant i dag, men ikke mindre spennende for historie interesserte personer.
Vi skal på turen innom en av toppene på de Syv Søstre (Stortinden 910moh) og senere Dønnamannen (616 – 858moh). Fra begge toppen av begge disse fjellkjedene er det en fantastisk utsikt over denne delen av den innholdsrike Helgelandskysten. Et område som vi skal padle i omgitt av et yrende fugleliv og dyreliv. Vi kommer til å oppleve en rekke fuglearter på nært hold, og spesielt havørna bruker å gjøre mektige inntrykk. For alle fotografer er dette virkelig et eldorado med mange motivene både på «mikro- og makro nivå».
Overnattingene underveis vil foregå både i telt/lavvo og rorbu/hytte. , og legger ekstra vekt på matopplevelsen på denne turen.
Rabatt kr 1.500,- hvis eget utstyr. Havkajakken og utstyret må godkjennes på forhånd. Prisen inkluderer ikke snacks og drikke til maten, reise til/fra Alstahaug. Deltagerne må ha egen sovepose/liggeunderlag og telt. Det må påregnes å frakte sin del av felles måltider/utstyr.

Tilleggsprodukter: Det kan mot tillegg i pris gjennomføres havpadlekurs av ulike varighet. Dette vil kunne føre til Våttkort eller tilsvarende.

Detaljert program sendes uken før avgang. Vi forbeholder oss retten til endringer i program i forhold til vær og vind.

Bestilling eller mer utfyllende informasjon: post@havogfritid.no

Turen er et samarbeide med Naturlige Helgeland (www.naturligehelgeland.no).