Havpadling langs vakre Helgelandskysten

Vi arrangerer turer som passer for alle,
enten du er nybegynner eller erfaren padler.

Magne Steiro

HELGELAND - DE TUSEN ØYERS LAND

Helgelandskysten er på mange måter eldoradoet når det kommer til havpadling. Hav & Fritid har tilbudt opplevelser til havpadlere fra hele verden i over 20 år. Vi gjennomfører turer av ulik vanskelighetsgrad langs det vi mener er verdens vakreste kyst. Vi finner turene som passer til dine ferdigheter og tar deg med til noen av perlene på Helgeland. Vi har den nødvendige kjennskapen og kompetansen til å gi deg unike opplevelse i dette «eventyrrike».

Velkommen på tur med oss!

Magne Steiro, Guide/instruktør/daglig leder

Alltid klar for nye opplevelser

Få kjenner padlemulighetene på Helgeland som oss
0familieopplegg
0dager turpadling
0bedriftsopplegg
0guidede turer

Våre guidede turer

Til alle våre turer stiller Hav & Fritid med komplette havkajakker som inkluderer padlevest, padleåre og spruttrekk. I tillegg vil anorakk, bukse, sko/støvler være tilgjengelig sammen med pakkeutstyr.

Ettermiddags-/kveldstur 3-4 timer

Vi møtes på stranda ved Havblikk Camping i Nesna. Padlingen tar deg til noen av de mindre øyene utenfor Nesna. Turen tar 3 timer og vi bruker omtrent 1 time på rigging og etterarbeid. Ettermiddagsturene passer bra for deg som ønsker å prøve en kortere tur før du deltar på en full dagstur. Dersom du har ønske om å padle i et bestemt område, så kan vi arrangere det. Se prisoversikt.

Se vår aktivitetskalender for turdatoer.
Dagstur 8-10 timer

Normalt går turen fra Nesna, men vi har mange alternative turer fra andre steder på Helgeland. På dagsturene får vi tid til å besøke flere steder og får en mer variert opplevelse av Helgelandskysten. Se prisoversikt.

Se vår aktivitetskalender for turdatoer.
Fugle- og ørnesafari

Innenfor mange av områdene vi padler finner vi bestander og kolonier av forskjellige fugleslag. Der småbåter og andre farkoster må gi tapt i områder med «støveldybde» tar havkajakken seg sikkert frem. Den forholdsvis lydløse ferdselen vi foretar, gjør at vi kommer nær både fugler og dyr. Det gjelder både ørna, hubroen, lundefuglen, krykkja eller andre fugleslag det er fokus på. I hekkesesongen vil vi det være begrensninger på hvor vi kan bevege oss og gjøre strandhugg. Omfanget av selve padleturen er på 4 – 8t. Imidlertid må det påregnes tid for å komme seg til «målområde», slik at totalt vil dette ta mellom ett til to døgn avhengig av hvor turen går og hvilke fugler vi skal oppleve. Se prisoversikt.

Se vår aktivitetskalender for turdatoer.
Tinderanglingstur

Padling på Helgelandskysten gir deg store og små øyer i et krystallklart hav med idylliske sandstrender omkranset av mektige trollfjell. Fjellformasjoner som nesten er hentet rett ut fra eventyret, med navn som Hestmannen, Syv Søstre og Torghatten. Kontrastene fra det flate havet, øy-myriadene spredt utover og til fjelltopper som rager 1000moh, skiller dette området fra de fleste andre områder. På våre tinderanglingsturer kombinerer vi kajakkturer med to toppturer på typiske kystfjell, slik at du får oppleve mest mulig av den vakre og varierte naturen. Utsikten fra toppene gir deg en fantastisk oversikt over et innholdsrikt øyrike. Vi arrangerer turer både for nybegynnere og viderekomne. Du kan kombinere tinderanglingsturer med kurs. Ta kontakt for priser og oversikt over turer som passer for deg.

Se vår aktivitetskalender for turdatoer.
Øyrangling

Helgelandskysten omtales som en av Norges fineste kyststriper og beskrives av kajakkpadlere som et padleeldorado. En kyststrekning med krystallklart vann, idylliske sandstrender, store og små øyer spredt ut over mellom markante kystfjell. Vi kan velge områder som er godt skjermet og som egner seg for nybegynnere, eller padle mer eksponert og i områder som krever både kunnskap og erfaring. I dette arkipelet er det opplevelsesturene vi kaller øyrangling vil finne sted. Vi arrangerer turer både for nybegynnere og viderekomne. Du kan kombinere tinderanglingsturer med kurs. Ta kontakt for priser og oversikt over turer som passer for deg.

Se vår aktivitetskalender for turdatoer.
Familieturer

Er du lei av kostbare pakketurer til "Syden"? Gjør noe morsomt og lærerikt sammen med barna! Familieturen er perfekt for den aktive familie. Vi arrangerer turer tilpasset din familie, med utgangspunkt i Nesna eller andre steder på Helgeland. Vi har kajakker der de minste barna kan sitte sammen med en voksen. Bli med på en av våre ordinære turer, eller la oss arrangere en tur bare for familien din. Pris fra kr 800,-, se prisoversikt. Ta kontakt for råd om turer som passer for familien din.

Se vår aktivitetskalender for turdatoer.
Bedrifter

Planlegger du en aktivitet for bedriften din? Gjerne noe litt utenom det vanlige? Vi har mange forslag til turer for bedrifter og grupper, enten det er "blåtur" for personalet eller aktiviteter i forbindelse med kurs og seminarer. En padletur med strandhugg i flott Helgelandsnatur skaper den perfekte rammen om ditt arrangement. Vi samarbeider med flere partnere på Helgeland som tilbyr møtelokaler, overnatting og bespisning for store og små grupper.

Kontakt oss så hjelper vi deg å planlegge arrangementet
Din tur - spesialtilpasset

Vi lytter til deg og skreddersyr padleeventyret for deg. Vår kunnskap og kjennskap til de skjulte perlene på Helgelandskysten er med på å bidra til en vellykket opplevelse. Opplevelsene kan inkludere andre aktiviteter som topptur, sykkeltur, fisking, fugle- og dyresafari. Sammen med våre samarbeidspartnere kan vi tilrettelegge for en opplevelsespakke som inkluderer det meste, blant annet overnatting og bespisning. Vi er fleksible og tar med havkajakker og øvrig utstyr dit du ønsker det.

Kontakt oss for muligheter, ideer og forslag.

Dette er noen av våre mange samarbeidspartnere

Naturlige Helgeland Fru Haugans Havblikk Lovund litlehaug

The paddling in Helgeland is superb and I shall say so in the article I write for Ocean Paddler Magazine. The charts you copied for us were invaluable - they contributed hugely to the success of the trip.

Simon & Liz

Helgeland is perhaps the most beautiful kayaking adventure. The turquoise waters and white sandy beaches gives an impression that you are on the far southern latitudes. The countless islands and islets provides endless possibilities for kayakpaddling, regardless wind direction and weather conditions.

Lise

Thanks for great pictures and again thanks for a great training course ... course with you was one of the nicest we remember from this summer, and then we were so lucky with the weather.

Solveig og Sverre

The experience we had at the coast of Helgeland responded completely to my expectations. Brilliant sunshine and little wind that gave the opportunity to paddle to Lovund and back.

Ragnar

 

Kontakt
E-post: post@havogfritid.no
Tel. (+47) 915 94 340
Adresse
Hav & Fritid
Nordvollvegen 7, 8700 Nesna, Norway
×

Log in

Translate
noafsqamarhyazeubebsbgcazh-CNzh-TWhrcsdanlenettlfifrglkadeelhtiwhihuisidgaitjakokulvltmkmsmtmimrmnmyfaplptparorusrskslsoessuswsvtgthtrukuruzvicyyi